Circus Ruska Festival 201915.-17.2.

sirkus

CIRCUS RUSKA FESTIVAL 15.–16.2.2019
Kuivaamo: Tehdaskartanonkatu 24
33400 Tampere

Circus Ruska Festival uudistuu, palaa takaisin juurilleen ja ennen kaikkea tuo jälleen mahtavia esityksiä Tampereen talveen! 14. Circus Ruska Festivaali järjestetään neljän kesävuoden jälkeen jälleen alkuvuodesta. Uudistunut Ruska tapahtuu Hiedanrannan kulttuuritila Kuivaamossa, jossa on mahtavat puitteet monipuolisille esityksille, kuin myös yhteiselle seurustelulle!

Festivaalilla on myös baari auki ja ruokakojuja, joista voi haukata pientä purtavaa esitysten välissä!

OHJELMA:

PE 15.2.

Klo 18:00
PORTMANTEAU
Portmanteau on monitaiteellinen esitys, joka yhdistää hurmaavasti sirkusta, tanssia, livemusiikkia ja visuaalisuutta. Teos tuo näyttämölle jonglööri-kuvataiteilijan, (nuoralla)tanssijan, muusikon, valosuunnittelijan sekä kasan vanhoja piirtoheittimiä.

Klo 20:00
MATIAS SALMENAHO: RÖLLISHOW
Jokainen on oman elämänsä Rölli. Tämä esitys kumpuaa halusta näyttää maailmalle, että pienikin voi olla suurta ja mahtavaa. Röllishow on suunniteltu esitettäväksi ladoissa ja aitoissa mutta tällä kertaa se pääsee valloittamaan Tampereen suuret lavat. Luvassa musiikkia, sirkusta ja monta yllätystä.

LA 16.2.

Klo 14:00
JAY GILLIGAN: MELODIC OBJECTS
”Jongleeraus on sarja tapahtumia: heittoja ja kiinniottoja, jotka tapahtuvat sidoksissa aikaan. Samalla tavalla myös musiikki on sarja tapahtumia säveliä, jotka piirtyvät ajan jatkuvuuteen. Musiikissa tätä suhdetta ajan ja tapahtuman välillä kutsutaan rytmiksi. Sama termi rytmi pätee kyseiseen suhteeseen myös jongleerauksessa.”

Klo 16:00
MAKESHIFT COMPANY: INSOMNIAC’S FABLE
Insomniac’s Fable on sanaton tarina, joka yhdistää sirkusta, tanssia ja kuvataidetta. Lavalla nähdään sirkustaiteilija Sakari Männistö, tanssija Emma Lister sekä puupiirroksia, jotka cornwallilainen grafiikkapaja Ravenstongue on tehnyt tilaustyönä tätä esitystä varten. Insomniac’s Fable on intiimi teatteriteos, joka tutkii todellisuuden luonnetta, unia sekä rakkauden ja pakkomielteen välistä suhdetta.

Klo 18:00
KAAOS KAAMOS: BABEL, GLÖM
Tämä kuuden hengen ryhmä on yhteiskunta mikrokoossa tai yksi elävä organismi. Ryhmä nostaa, heittää, hyppää, pomppaa, kiipeää, tippuu. Joskus he tosiaan putoavat; toisinaan tarkoituksella, toisinaan vahingossa, mutta kaikesta huolimatta he tukevat ja luottavat toisiinsa tilanteessa kuin tilanteessa. Kuutta kieltä puhutaan ja akrobatiasta tulee seitsemäs.

Klo 20:00
LUX ROYAL
Lux Royal on totisen hauska ja yllättävän erikoinen performanssi. Sitä ei voi laittaa lokeroon vaan se luo uudenlaisen esitystyylin, joka yllättää joka kerta sekä yleisön että esiintyjät. Mukana myös yllätysesiintyjä kaukaa ulkomailta. Lux- esitysryppään kolmas osa saa ensi-iltansa Circus Ruska Festivaaleilla.

Lisätietoja: www.circusruska.com